De wettelijk verplichte ziekteverzekering via de mutualiteit betaalt een deel van je medische kosten terug, maar lang niet alles. Zeker na een ongeval bestaat de kans dat je veel uit je eigen portemonnee moet betalen. Tenzij je een persoonlijke ongevallenverzekering hebt.
Die neemt de onverwachte medische kosten op zich na een ongeval in je privéleven. Of het nu thuis tijdens het koken of klussen, tijdens het beoefenen van je hobby of ergens onderweg gebeurt. Let op: een ongeval op je werk of de weg ernaartoe geef je aan bij de arbeidsongevallenverzekering van je werkgever.
Deze persoonlijke ongevallenverzekering zorgt ook voor een vergoeding wanneer je (tijdelijk of blijvend) invalide wordt of overlijdt. Bovendien deelt ze in de kosten als je door de gevolgen van je ongeval je woning moet aanpassen (bv. traplift installeren) of een andere auto nodig hebt (bv. rolstoeltoegankelijk).
Heb ik daar mijn familiale verzekering niet voor? Nee, de familiale of gezinspolis komt tussen wanneer je schade berokkent aan anderen. De persoonlijke ongevallenverzekering gaat over letsels bij jezelf (of een van je gezinsleden).
En wat is het verschil met een hospitalisatieverzekering? Dat zit ‘m vooral in het feit dat je persoonlijke ongevallenverzekering ook tussenkomt wanneer je niet in het ziekenhuis opgenomen bent. Maar het klopt dat beide elkaar voor een stukje overlappen.
Ook met de bestuurdersverzekering, een variant van de persoonlijke ongevallenverzekering die je misschien hebt afgesloten bij je autoverzekering, is een zekere overlap. Net als met de verzekering gewaarborgd inkomen die je als zelfstandige ondernemer waarschijnlijk hebt.
Twijfel je of je oververzekerd bent? Kom gerust eens langs en we bekijken het voor jou.
Disclaimer
Deze pagina maakt deel uit van een lexicon en biedt geen productinformatie of contractuele details over verzekeringsdiensten. Raadpleeg voor specifieke informatie de officiële documentatie of neem contact op met uw verzekeringsagent.